my life after graduate: balik kampung tanam jagung

Sunday, March 22, 2009

balik kampung tanam jagung

takdela tanam jagung, last weekend balik kampung mak. pegi tebas lalang n tabur baja sket kat pokok depu / gaharu kat tanah kebun bapak aku.
ang
kebun asal tanam pokok buah cam durian, salak, duku, langsat etc. tapi sebab kurang balik kampung, byk hasil jadi habuan penghuni hutan je. teruk lagi, byk pokok tumbang kena sondol dgn gajah. so, tukar tanaman plak, tanam gaharu. taktau le, takut kena curik je.

terlupa bawak phone time gi kebun, kalau tak, leh amek sket gambar. kampung jauh di pedalaman, memang takde line. so, phone simpan je, sebab tu lupa nak bawak time gi kebun

0 comments:

Erzwan.com