my life after graduate: bila dah jahil

Friday, March 13, 2009

bila dah jahil

adik pompuan aku ni memang minat AF. So, dia tengok la dairi AF7 kul 9-10 mlm tu. Aku pun tgk la jugak sebab taktau nak wat ape mlm2. Ada 2 episod aku tengok dan aku perasan 2 benda yang bertentangan dgn agama kita.

1. ada surau tapi ada section disediakan confession room. confession room ni hanya ada kat church je. tengok, main campur-campur je.

2. innershine ni salah satu sponsor af7, so dorang ni minum la ramai2. nak minum tu, dorang laga2 botol (ntah apa org panggil, toss ke?) pastu minum. hukumnya, minuman tu dah jadi arak.

adeh, apa nak jadi...

3 comments:

Anonymous said...

1) I'm not a big fan of AF so i dont know about confession room..could you elaborate what it is about? but i think it is not like they are confessing their sin and beg to be forgiven..isn't it? then what about counseling room? where definitely there is some confession going around..pls enlighten us.

2) this is interesting.. how can it become arak..could you enlighten us so that we can tell our friends not to do this. I thought this is just some kind of culture, not some kind of alcohol-drinking-ritual.

peeja said...

ooo..mesol layan af ek..hehe..gurau je..

menarik utk di bace..tmbh la lagi..tu ade request udr anonymous atas suh elaborate lg mende tuh..sharing is caring =p

mEsoL said...

concept yang digunakan tu tak kena pada tempat, concept confession room tu hanya ada kat gereja ja. ya, i know. conselling room pun ada, apsal nak pakai phrase confession room? banyak lagi term yang lebih baik yang tak mendatangkan fitnah.

ini sudah difatwakan, walaupun air itu hanya air kosong hukumnya dah bertukar jadi arak. culture? culture siapa ni?

Erzwan.com