my life after graduate: Kesihatan

Monday, August 17, 2009

Kesihatan

Cerita sket la pasal Azizol (Gjoe), roomate aku dlu kat UTP. Kesian kat dia, xleh datang convo. Skrang kena tahan kat Hospital Kuantan.


Cerita aku plak, seminggu-dua nie asyik migrain je. Makan tak lalu. Dah jumpa family 4 hari pun tak leh recover lagi.

Adakah ini tekanan kerja ???

7 comments:

JameL said...

Mesol, migrain ko ??
hmmm...
ko dh jmpe doc lom ??
confirm migrain ke ??
fyi,last week b4 convo, aku mmg sakit kepala sangat..
mcm mcm jadi..
aku gi jmpe doc..
die ckp blood press aku sume ok..
tp kepala aku sakit..
at the end die kasi pain killer..
die suruh jmpe nex week in case kalo sakit ag..
mmg still sakit ag..

aku nk tnye !!
tu sign of migrain ke??

ramzwatcher said...

yes, stress can be one factor to cause migrain. "Mikir smpai pecah palo". macam2 lagi penyakit mendatang kalau stress... harap2 bulan puasa ni kita semua sama-sama jadi tenang sbb bulan ibadat.

aku: gusar akan hari mendatang dan ku doakan semuanya ok. Pasrah...

WaDieQ said...

gi cari ubat nama anaxer.. kuat pada panadol tapi kurang pada ponstan.. aku slalu ambik yg tu kalau migrain atau tak cukup tido

mEsoL said...

@jamel: lom jumpe doc lagi. kalau saket yg amat tu dicategorize as migrain r

@ramzwatcher: try dlu. project management bunyi cam best. kot2 leh kena dgn jiwa.

@wadieq: mak aku suh recover naturally. dia nasihat jgn depend on medication sgt. tp, kalau da kronik, kena amek gak la.

p/s: bile dah jumpe member2 masa convo ramai lagi tak dpt kerja. ada rasa cam tak bersyukur la plak. ramai yg bagitau, 4 bulan tu baru lagi kerja. memang byk yg tak faham. aku mungkin kena start dgn smaller OPU. i think ...

JameL said...

@mesol: uish bro .. takyah la ckp cmtu .. aku lupe nk tnye ko ritu pasal bende tu .. nnt aku updet ng ko oRait ?? ...

NurFiera Mohd Zain said...

slm
nape smpi migrain2

lex2..
tenang2kan diri ye encik shamsul

p/s: slalu bc entry cm ade sumthing je xkene..adehla

NurFiera Mohd Zain said...

jgn stress2..

Erzwan.com