my life after graduate: are u smarter than a 5th grader?

Thursday, March 11, 2010

are u smarter than a 5th grader?

game show ni mungkin tak berapa popular. aku try cari gak nak download kat warez-bb.org, memang payah nak jumpa.

kalau korang subscribe star world (711) astro, mesti korang penah tgk. konsepnya, contestant kena jawab 10 soalan 5th grader untuk dpatkan duit sejuta dollar.

tadi, 1st time aku tgk jawapan budak2 yg jadi talian hayat salah. contestant punye jawapan betul.

soalan berbunyi: berapa hasil darab antara 1.1 ngan 1.1

jawapan contestant: 1.21
jawapan budak2: 1.11, 1.1, 2.2

aku pun tercengang gak, aku rasa cam dah betul 1.21. mula terbayang, bodo sgt ke math aku, soklan camni leh ada doubt.

haha, akhirnya btol gak 1.21

0 comments:

Erzwan.com