my life after graduate: YM vs GTalk

Sunday, June 27, 2010

YM vs GTalk

Ada plak yang terasa bile pm via YM tidak dibalas...


Cerita bermula agak lama, sudah hampir 2 tahun aku tak aktif ngan YM nie. Yahoo mail diguna hanya check jika dapat payment yang customer hantar guna PayPal. Dulu aku attach account PayPal aku ngan account Gmail tapi PayPal ban account aku without reason sampai skrang (rugi woo USD400+). Terpaksa la pakai email gmail and create virtual credit card baru.

Iyela, bile login Yahoo mail, automatic chat tu pun auto online, ade ler yang pm bertanya khabar. Tapi, aku ter'ignore' sebab tak perasan. Seriously, sampai sekarang jarang sgt on YM, tambah plak line streamyx asyik DC je. Kalau pakai GTalk kan, auto-connect. Tak perlu nak click Sign-in each time aku restart modem.

Sorry kepada sesapa yang saya ter'ignore'. Sila add saya lam GTalk, k...

0 comments:

Erzwan.com