my life after graduate: Gaji Baru = Kecewa

Monday, July 26, 2010

Gaji Baru = Kecewa

Aku bukan kecewa dengan gaji baru aku tapi aku kecewa dengan sikap orang yang tak pernah nak rasa berterima kasih dan bersyukur.


Aku follow up kes gaji baru sorang minah ni hampir sebulan, even giving her I would say confidential information before announcement date.

Gaji dia naik skit je disebabkan salah tagging sebagai Business Executive (BE) yang sepatutnya Technical Executive (TE). Dia di-tag sebagai BE sebab education background dia as Degree in Computer and Telecommunication Engineering. Sekali baca, aku pun evaluate dia punya education background as ICT / Computer Science tetapi hakikatnya dia adalah Electrical & Electronic Engineering punye background.

So, aku hantar la proposal minah nie kat respective parties supaya diadjust gaji kepada amount yang sepatutnya. The parties replied, "Your proposal for this staff have been reported yesterday by HR Centre". So, aku assume sudah la kan, dah 2 orang HR report kes nie.

Unfortunely, the respective parties ntah camne tak take into account kitorang punya proposal. Ended up minah nie tak dapat gaji baru dia this month. So, mengamuk la dia. Dia cakap, "I delay 2 bulan tau nak apply housing loan sebab nak tunggu gaji baru". And then tak cukup dengan verbal, email lagi kat bos aku, "I didn't know where is the miscommunication happened but very disappointed that HR Region & Centre didn't communicated with respective parties regarding my new salary".

Nak menambah cerita, that respective parties plak reply email, "We did notify HR Centre to update your new salary but seem not action taken."

Aku frust la kerja handle orang nie, byk btol songeh. Keje ngan PC lagi best la!!!

1 comments:

Azmil aka Jamel said...

ok..i'm in Skill Group receive a lot of the inconsistency of new salary scheme reported to us.

neither us nor my dept knew the exact solution on this since it not well communicate to us on the "HOW" part.

thus, who should be blame ???

at the end, staff will be the victim ...

Erzwan.com